За клуба

Дакел Клуб България е учреден на 12.05.2006 г. от група ентусиасти, любители на породата Дакел. В основата на клуба и негов Председател е Бистра Панова - основател и собственик на първия Български развъдник за дакели - Casa del Amore. От месец Март 2007 г. Дакел Клуб България е редовен и пълноправен член на Българска Републиканска Федерация по Кинология /БРФК/.

Киноложко сдружение СофияБългарска Републиканска Федерация по КинологияВ дейността на клуба влиза потдържането на Номерация на Регистър и Племенна книга. Регулярно се организират срещи на клуба за среща на дакелите и техните собственици. С изключение на зимните месеци, мястото за срещи е всяка Събота, в градинката до хотел Хилтън. Ако не сте присъствали досега, можете да се обърнете към клуба, на адреса и телефоните на страницата за контакти.

Дакел Клуб България е основен инициатор в организирането на специализирани изложби на Група 4 на FCI. Първата специализирана изложба за дакели с помощта на БРФК, Софийско Киноложко дружество и Ройал Канин беше организирана през месец Март 2007. Съдия на събитието бе г-н Антоан Хлебаров, който отсъди около тридесет родословни и неродословни дакели, с което Дакел Клуба излъчи и първите си Клубни шампиони. Членовете на клуба участват и в многобройни киноложки изложби в България, на които представят българското дакелско движение и побеждават не един дакел от чужбина.

Управата на клуба се старае да работи и върху популяризирането на породата в медиите. Дакелите бяха представени четири пъти по телевизията / За животните с любов при Роси Кирилова - Канал 1, Животните представят с Марина и Анна - Нова Телевизия/ и радиото /Сутрешно Съботно Шоу по Радио Стара Загора.

От 2008 г. основен спонсор на клуба е фирма Лекоом АД, една от първите дистрибуторски фирми на ветеринаро-медицински продукти в България. Фирмата вносите на висококачествени храни с марка EMINENT, ваксини, витамини и много други препарати и добавки, подпомагащи оптималното отглеждане на домашните любимци.

Ако желаете да станете наши членове, можете да изтеглите формуляр за членство, и формуляр за вписване в регистъра, след което да се свържете с нас за да организираме среща и при необходимост оценка на вашия дакел.