Отчет за дейността на ДКБ

Уважаеми членове,Изминалата 2007 г. бе много ползотворна за Дакел Клуб България.
Като събитие от първостепенна важност бе приемането на клуба ни като пълноправен член от Българската Федерация по Кинология, осъществено през Март същата година на Общо Събрание.

През същия месец март, бе реализирана и Първата специализирана изложба за дакели с помощта на БРФК, Софийско Киноложко дружество и Ройал Канин. Съдия на събитието бе г-н Антоан Хлебаров, който отсъди около тридесет родословни и неродословни дакели, с което Клуба ни излъчи и първите си Клубни шампиони:

Клас открит - Клубен Шампион на България:

 1. Janina von edelem Gemuet
 2. Hamlet von edelem Gemuet

Клас млади : - Млад Клубен шампион на България

 1. Alegra da Casa del Amore
 2. Amaretto da Casa del Amore

Неродословни кучета :

 1. Най-красиво женско куче : Рая
 2. Най-красиво мъжко куче: Мики

Това мероприятие увеличи и броя на членовете ни драстично.

Укрилени от успеха на първата изложба, през месец юли организирахме Втора Специалка по време на Киноложка седмица Кранево 2007 . Тук за съжаление нямаше много български представители на породата дакел, но участниците от чужбина, в това число Русия, Естония, Франция и др. бяха на много високо ниво.
Съдия бе г-н Стефан Попов, който съди на български и руски език, от което изложителите бяха въодушевени. Всички участници получиха и по един от клубните медали, специално поръчани за случая. Ето и шампионите :

 1. Lisego Nosa Patriot - BIS и Абсолютен Клубен Шампион
 2. Lisego Nosa EEE Hali Gali
 3. Ursula des Dunes de Bou Saada
 4. Lisego Nosa vvv Tochka RU
 5. Amaretto da Casa del Amore

През 2007 г. Управата на клуба се постара да работи и върху популяризирането на породата в медиите. Дакелите бяха представени четири пъти по телевизията / За животните с любов при Роси Кирилова - Канал 1, Животните представят с Марина и Анна - Нова Телевизия/ и радиото /Сутрешно Съботно Шоу по Радио Стара Загора. Освен това, дакелът Амарето да Каза дел Аморе участва в телевизионна реклама за САЛАМ :-))))

Членовете на клуба участва и в многобройни киноложки изложби в България, на които представиха добре българското дакелско движение и победиха не един дакел от Чужбина.

2007 г. донесе и две здрави клубни кучила. Janina von edelem Gemuet и Wera von edelem Gemuet ни ощастливиха със здрави и красиви кученца, повечето от които си намериха нови стопани, които се радват не само на техните палави номера, но вече и на изложбените им успехи.

През тази година създадохме текст и музика за популярна детска песничка за дакела и очакваме една от известните вокални детски групи да я изпълни и запише на клип, с което ще си имаме и официален химн.

С радост приехме нови членове в редиците си и организирахме пролетни и летни сбирки на клуба, които ще бъдат възстановени през Май 2008 г.

Уважаеми членове, скъпи приятели и сподвижници !
Дакел Клуб България ви желае Весели празници, успех през Новата 2008 г.

Обичайте дакелите си!

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Бистра Панова
ВОДЕЩ: Марин Белев
ПРОТОКОЛ: Деница Стоянова

Comments are closed.